Мої подорожі бувають не лише великими, багатоденними із відвіданням цікавих місць та краєвидів, а й простенькі, одноденні, із відвіданням звичайного лісу, просто щоб прогулятися та не сидіти вдома. Так і цього разу — разом із компанією туристів виїхали за Конча-Заспу і пройшлися по зимовому, ошатному лісі. Ну і влаштували пікнік.
Власне із цією компанією мене напередодні познайомили, то різносторонні туристи — і в гори, і на воду, і на лижі. Сподіваюся наступного року продовжити з ними.
Ліс сам по собі нічим цікавим не вирізняється — звичайний господарчий хвойний ліс. Розбитий на квартали, із вирубками та молодими насадженнями, він нічим не відрізняється від інших лісів київщини. В цьому плані Полісся значно цікавіше. Хоча, свіжий сніг та сонячна погода робить його досить ошатним та святковим.
Дороги частково прокатані, але іноді доводилося брести по пухкому снігу. Шляхом трапляються цікаві кущі із горобиною. Її там було реально багато.
Туристи збіглися в рядочок фотографувати, а я полюбляю такі кадри.
Знайшли хороше місце щоб зупинитися, там була купа сухих гілок, з яких й організували багаття.
Із собою принесли казанка та торбу різних продуктів. Взялися готувати борщ, іще хотіли посмажити сало, проте полінувалися і з'їли так.
Надворі мороз мінус десять, всі гріються коло вогню. Для борщу зробили заготовки щоб швидше приготувати.
Притягнули навіть часничницю. Пасажири маршрутки дорогою додому оцінять.
До борщу були інші продукти, але в цілому стіл був швидким — день короткий і розсідатися святкувати надовго ми не планували.
Хто ходив, той зрозуміє, наскільки смачним є борщ із грубо нарізаними шматками м'яса після десяти кілометрів по снігу на свіжому повітрі. Вдома нічого так не смакує.
Борщ ми заїдали тортом. Просто в туристки трапився день народження, тому й шампанське теж було. Такого пікніка я ще не мав.
Сміття після себе ми, звісно, прибрали і поспішили на вихід — за годину вже стемніє. Але в низьких променях вечірнього сонця лісова дорога просто казкова.
Ось така невелика розповідь про невелику подорож. Дуже вдячний моїй новій компанії, сподіваюся поїздити іще. На цьому в мене все, смачних вам страв із казанка, не перемикайтеся.